Wednesday, February 25, 2015

IT HAS BEEN AWHILE.

Salam people, it has been awhile isnt since I updated 
this blog. Hew3! Dilanda kemalasan tahap
800 lipan guling. Honestly, getting lazier to update things
which is "weh, my life is boring, nothing to update,
people dont want to know." Which kinda true. Haha.
Bang my head to botol kicap. Well, am just done with my 
one month break, it was AWESOMEEEE! Awesome in
my own way, haha, which was nothing, being on the road for 3 weeks,
visiting friends here and there, went to Bulgaria and Romania
for a week with a friend of mine, the trip was
awesome and crazy at the same time. Kih3!
Banyak dogaan yang berlaku ne hah, tapi
bersyukur sebab itu pengalaman. Lesson learnt at
the same time. ;)

Tapi 2014 berakhir dengan macam-macam kejadian,
contohnya exams dianjakkan disebabkan ribut salji yang maha
dahsyat, salji sekerat pinggang, sape nak layan, sampai tak jumpa
lah tangga nak turun pegi cafe. Haha. Boleh slide down
pakai kotak je, punya tebal salji. Nasib baik tak tertimbus 
je dalam salji tu. Musim sejuk ni adalah antara yang terburuk,
3 kali kene ribut salji dan yang terakhir minggu lepas.
Selain ribut salji, I lost my important cards
masa ribut salji tu. Kad bank, kad universiti,
kad bas kocaeli & kad public transport Istanbul. Dah la
buat kad kat sini kalau mengandung tu, eh boleh
bersalin habes pantang dulu lah. Okay,
am exaggerating. Heh.
Hari ni pegi sekolah sebab nak ambik transkrip,
dah nampak dandelions & daisies tumbuh dengan mekarnya.
Yeahhhhaa! Spring is here! Haha, sign of happiness by 
looking at those flowers. 

Later, right after I finished with exams everything, am just
whatever the result is, am leavingggggggg. Haha, thinking
about going back to Malaysia that time but the ticket was 
more expensive than during summer. Tapi memang dah
ada plan nak jalan kat negara berdekatan, konon nak backpacking
sengsorang, tapi macam eh, even mama atas kali lagi
sebab baru lepas bedah perut, tapi kalau dia tahu aku
berjalan sorang, boleh datang Turki and beat me up.
Hee, mak saya ada pintu Doraemon. Don't under estimate
your mother's rage. Hua3! Okay, later kak Fizah, kakak 
kami yang paling sulung kat Istanbul saved the day.

Masa travel nak masuk Bulgaria tu kitorang 
hadapi masalah gak, malas nak tulis, kasik panas je. Marah
betul. Haha. Dendam dengan polis imigresen Bulgaria sampai tua.
Lepas 2 hari kat Sofia, kitorang bertolak ke Romania by bus,
merayau kat Bucharest satu hari, baru pegi Brasov. So
kat Brasov kitorang spent 2 hari. Thehehe. Kononnye
nak balik Turkey melalui Macedonia sebab berdendam dengan 
Bulgaria, habes2 tido semalam kat Bucharest, esoknya 
naik flight balik Turkey. Hua3! Sampai Turkey,
lepas Istanbul 2 hari, balik uni. Tapi dan lepak 2 hari je, sebab 
mati kutu. Haha. Uni kosong, sejuk pulak tu. Even internet laju,
tapi internet tak mampu tahan aku dari keluar dari bilik, rasa macam
kepam otak dok dalam bilik. Pastu pegi Istanbul balik, golek2
ngan adik sayang saya si Una, pastu gerak pi Ankara jumpa
bulat kecik, Ika. Lepak ngan Ika huhahuha dua tiga 
kerat, sambil jumpa adik2 yang datang batch 2014 kat Ankara,
aku pon balik uni Khamis lepas. Okay, sangat puas hati
dapat keluar dari uni sebab homework, kelas, exams,
aku terkepam kat Kocaeli lama sangat. Berapa kali je pegi Istanbul last
semester, masa buat preparation bahasa, hampir tiap minggu. Haha
Padahal kelas 5 hari seminggu, ni kelas 3 hari seminggu pon
tak sempat nak jalan. Okaylah, malas nk type dah.



























Sekianlah 3 minggu atas jalan, balik uni je terus
batuk selesema. Mih3! Minggu
depan sekolah bukak. Okay, dah boleh mula
hunt untuk tiket balik Malaysia. Lalalala.