Wednesday, May 29, 2013

MENGGASAK LONDON [24-28052013]

Jyeah! Ho3! This is my third time to London, but this time am lil bit older than before,
so the sense of appreciation towards ancient buildings are higher. Ha3! Boleh
plak gitu. Dulu mase muda2 remaja tengok kosong je. So, this trip
of course by car, but next time I really want to go to
London by train. Sini train laju, bus lambats. Malaysia 
bas laju macam buraq, train macam sipot. Ha3! Beza gile. Okay,
perjalan bermula dengan dari Newcastle ke Grimsby, bandar tepi laut.
So cantik, banyak marina and the view stunning. The thing is, kat sini
mungkin tak banyak orang bukan kulit putih sebab memang masa
masuk Tesco situ, tak jumpa pon bukan berkulit putih. Seriously diorang
tengok pelik and since I'm wearing tudung, lagi la diorang pelik
Kirenya tak inter racial punye tempat la Grimsby ni. Nama pon GRIMS. Hau2!


brakfast kat Grimsby. Ngoh3! Jgnlah lemak tu stay dlm badan.amin..
Dari Grimsby, kitorang bertolak ke London, hari plak
memang cantik giler, sun shines all the way, but! Jalan mengalami panik
yang dahsyat sebab highway sesak. Hua3! Semua orang keluar since hari cantik.
dan bermulanya cuti sekolah seminggu di samping Bank Holiday on Monday.
So, all the way long you can see cars pulling their caravan along and bicycles 
on top and at the back of their car. Ngoh3! Excited tengok
orang sume mood bercuti. Summer is here!!! :D

bunga ni apart of the substance inside the vegetable cooking oil

giant windmill along the way.

kereta merangkak masuk London. reminds me to highway to KL.ha3!
Sampai London, resting in peace for awhile since on the next day is the hunting day. Wa3!
Esoknye, dari Travelodge kat Heston, kitorang pegi jamu mata kat 
a place called Bicester Village ataupon sebutannya ialah Bister. Ngoh3! Ala2
JPO kat Kulai  nu hah, tapi sini lagi ohsem. Ha3! JPO xde Furla, sini ade Furla. 
Kalo nak compare, harga memang murah la, beza dengan outlet Malaysia. Wink2!
Tapi gua tak beli ape pon, mampos aku. Ha3! Still mahal untuk diri ini. :p
Handbag Micheal Kors yang kat Malaysia 10000 hengget, sini dalam
4000 hengget je. Beza kan? Tapi kalo campur tiket flight dan penginapan,
baik ko beli kat Mesia. Yedak? ha3! Tapi tempat2 shopping is
not my thing. 

sebelum ke Bicester, kanak2 ini golekkan diri dgn dahsyat.



breakfast sebelum window shopping. ngah3!


bus stop ini ohsemmmm!!!!


bagus kat sini, sebab ade prayer room. :)

makangg eskreng! kami suke eskreng!

ha2!baru nk masuk dalam taman tu sbb nk amik gambar ngan beruang batu.
Kat Bicester ni ramai gilos jumpe orang Malaysia. Ho3! Borak ngan sorang
Malaysian tu, die tengah touring Europe, ngan England is the last place.
Sebelum ni dari Paris. Dan kat sini, sangat ramai Cha Ya Nun Alif. :p

Lepas menjamu mata kat Bicester Village, kami menggila pula
di Windsor, sbb nak tengok Windsor Castle for the second time besides
nak try sightseeing kat Sg  Thames dekat Windsor. Boating laaa. :D
Here are some pictures! :)


Windsor Castle dari kejauhan.

di atas bot sudaaa.

bersantai belaka-belaka. ha3!



rumah2 kat pulau2 Sg. Thames ni worth millions.

arts under the bridge.

Istana Windsor dari ats bot! Ohsem!


Lepas turun dari bot, diri ini menjelajah ke Windsor Castle alone. Nyeh3!










me lunch! sedap!




town of Windsor.

Maserati dowh! Matiii....

ha3! ini baby koala sangat comel!


Later on, pegi jenjalan to few bridges around London. Ngoh3!

Battersea Power Station, yang Sime Darby beli tu.

bangunan MI6.

Wesminster & Big Ben



malam tu makan kat Malaysia Hall. best!

muka tamak!
On the next day, just pegi jenjalan kat Blue Water,
shopping complex yang besar kat London selain Westfield.
Tempat tu cantik and very windy.



tengkorak batu ini menarik perhatian ku!

And yesterday, we just went back home to Newcastle, sempat pegi snap gambor kat
Angel of the North. Ho3! Very windy there!







Till then! Bubye!