Wednesday, February 27, 2013

HE MADE ME A PLATE OF SCRAMBLE EGGS!

Scramble eggs is nice! Along with breads. Kih3! Ha, dua hari lepas
my forever boyfriend made me a plate of scramble eggs, sebagai hadiah
gua basuh pinggan. Kih3! Suweet gile, ade lelaki kat dunia ni nak buatkan
ko satu pinggan scramble eggs lepas basuh pinggan? Takde, Ishmal
sorang je. Ha4! Nampak gaye dik, kakak PuraNinjaGo ni setahun dua
kali je la basuh pinggan, kalo hari-hari basuh pinggan, cukup 3 bulan, kakak
PuraNinjaGo kene masuk toilet OKU la, sebab besar nak pengsan. Kih3!

Siap tanye my preference whether nak black pepper only or along with white
pepper. Haha! Aduh! Cair jap. Tapi macam biasa la, bila share scramble eggs
ngan Ishmal, share dia lagi banyak la. Haha! Tapi SEDAP ok! 

Here is the picture!
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I

tadaaaa! it looks nice okay!

So, sape nak cari boyfriend, cari lah macam Ahmad Ishmal dan sape 
yang nak jadi gentleman macam Ishmal, give him a call. Kih3!


Wednesday, February 20, 2013

BEWARE OF +60301!

Hola! Yes, today's entry is about a scam call atau panggilan penipuan!
Huh! Bahaya lah sekarang ni. Well, ceritanya macam ni, I got a phone call today,
around 7.12 pm, but I didn't pick it up, cause I'm doing something.
Actually it happened twice, few days ago and just now. I thought
one of my relative did that call so I sent him a message, but he
said no. Okay, suspicious disitu.

Macam biase la, mesti nak tanye boyfriend yang setia kan.
So, koi  pon bukak la Mr. Google, do some research, and I found
lots of testimonials telling the same thing, they get phone calls
from the same number. Ada yang kene macam2! 

Peh! Lepas ni memang tak angkat la kan kalau nombor
pelik-pelik call. Hoh! Buatnye die call, aku yang kene 
bayor, mati. -_-

sedikit pangakuan dari beberapa orang. :D
So, ini hanya peringatan. Be happy! :D


Sunday, February 17, 2013

MY SATURDAY.

Ola! Ogenki deska? Well, just arrive from K.L, spent my weekend there, with family
and cousins. Ho3! Actually attending hantar menantu my cousin @ Taman Keramat.
Great to lepaking and lempangking-lempaking each other. Heh3! Best
kot bergurau style ninja time muda-muda ni, dah tua nanti tak larat
nak terbang-terbang, gigit-gigit (kondisi ketiadaan gigi), lempang+cubit+tepuk,
kutuk dll. Ya, masa muda sahaja. Some 
pictures, nothing much.


lelaki kacak ini adalah Adam Haris. #love


Siang pegi orang kawen, malam jalan-jalan dalam Putrajaya. Best! Sejuk!
Perasaan macam overseas beb. Midnight Stroll katenye. :D
Pukul 1 pagi balik!




Sebelum balik Rompin, pegi makanggg ramai-ramai kat Kelana Jaya, depan
FAM. Heaven makanan disitu. Should try. Meeting Aida and Aisha, before they leave 
Malaysia for England tonight after few weeks in Malaysia. Going to miss the babies
much. See both of you this upcoming Hari Raya! 





Sunday, February 10, 2013

MAKAN BUDU!!

Ha3! Pernah dengar tak mitos orang Melayu kalau hari kahwin hujan, bermaksud
pengantin suka makan budu? Haha! Maybe this myth just popular in 
Kelantan, Terengganu and Pahang. Well, today is my cousin's wedding, alhamdulillah, 
went well despite of non-stop raining from morning till now, 11.00 p.m. Can you imagine?
Well, dont! :D A cousin of mine and I running through the rain for the whole morning
buying stuffs for makan biadap beradap. Haha! I like tau running2 dalam hujan ni,
teringat mase dok Kedah dulu gitu. :)

Well, tak dapat nak upload gambar pengantin lagi, sebab tak sempat nak snap. Sebab
busy borak and catching up stories with semua orang. Ngeh3!
Congratulations Kak Cik & Abang Kay, may Allah bless both of you with
a beautiful life, make the relationship lasts forever. Amin... 

*P/s : Kalau hujan2 lebat macam ni, orang-orang tua cakap lempar
baju pengantin atas bumbung tapi kalau dah lebat macam ni, 
koi rase lempar pengantin kot. Haha! :)


ni mase bertunang dulu. :D



Friday, February 8, 2013

BOOKS & READINGS.

Yeah! Who loves to read?? Raise your hands and toes!! Haha! Nah,just kidding, I dont 
want to see your armpits and silly toes. :) Well, since I can't see you, I would like
to say I DO! My passion since I was small, I love to read, anything excepts something 
that complicated like formulas etc. Haha! 

our brains is like this, sectional, so fill it with books. :D

Not all of us make reading as their everyday habits, but at least we should
try. Sekarang ni makin susah nak tengok membaca tu salah satu dari aktiviti harian.
It should not be just a hobby to me, it should be your everyday things because
through readings, you gain knowledge and informations, and all the knowledge may 
make your brain healthier. Seriously, reading makes our brain working in an
unexpected way. It connects your brains' cells, wired it besides improving
your literacy. Bagus kan membaca ni? Besides that, it helps you learn new
languages easily. Especially in our recent days, English is important. 

Apa yang koi perasan la kan, budak-budak sekarang ni melalak-lalak
nyanyi lagu Ingris tapi tak tahu hujung pangkal. Sebabnye malas nak baca lirik, nak
cari maksud perkataan-perkataan yang tak difahami. Rugi sangat sebab
sekarang ni sangat lah senang. Everything is at your fingertips! Not at your
toes! Kan? Unless you have dyslexia or DEVELOPMENTAL
READING DISORDER. Maksudnya mereka yang ada penyakit
ni mempunyai masalah untuk membaca sebab kadang-kadang otak
diorang tak boleh tafsir certain alphabets. But they are good with numbers! :)



BOOK IS A FOOD FOR YOUR BRAIN.
Ha, kalau perut memerlukan makanan yang lazat-lazat, tak kesian ke
dekat otak?? Hew2! Bacalah sesuatu yang bagus dan berfaedah. Tak perlu
buku tebal-tebal pun, cukup sekadar sekeping artikel, a small fact everyday.

READING WONT KILL YOU! 
Yes! I have not heard any news yet that by reading, it will shut your heart 
away. Kalau ade, bagi tahu. :D Through a research too, by reading, 
your life span will extended. So, the research might be true, just looking at
the Japanese people, their life span is amazing. Even while they are 
poo-pooing, they read too. Rather than wasting your time, read something 
from the internet. THE GOOD ONE ONLY! :)
Appreciate Mr. Google the way he should okay.


RAHMAT!

Haa, tajuk entry kali ni tak de kena mengena dengan sesiapa yang masih hidup
atau telah meninggal dunia yang bernama Rahmat. Tak de ye, harap maklum. Ho3!
Yang penyani kumpulan Mega tu pon bukan. What does rahmat means?


بركة

 also
known as barakah. It means blessings or spiritual gifts. Sape yang tak nak keberkatan
dalam hidup terutama rezeki yang diterima kan? Hu... berkat itu adalah penting dalam
hidup orang Islam ni. Ingat tak cerita Dunia Baru? Haha! Mak Pierre suke sebut
kap ba ro alif kap ta nun. KEBERKATAN! Yeah!

Okay, since duduk kat rumah ni, entry koi kebanyakannya berkenaan dengan
rumah. Yesterday, while I was in the car with a cousin of mine heading back to
Rompin, I saw lots of big houses along the road. But most of them are seems like 
hollow to me. Macam kosong... Ala2 lagu Najwa, kosong..kosong.. gitu.
Mungkin la diorang bekerja kan. Okay, positif! 

Tapi, like usual, I always thinking that, why people keep building big
gigantic enormous houses but it end up like only 3 people living in that house?
Haha! Weird isn't? But nevermind, their money. Well, my late jaddahs and 
mama always say to me that " Ape guna rumah besar, gaji besar, kereta besar, 
semua besar kalau tak boleh kongsi dengan orang lain".  Kecuali
KEPALA BESAR la kan, memang tak de orang la nak kongsi.
Dekat pon idak.....

Those words stay in me since then. Betul jugak, orang pun takut nak datang rumah
kalau pagar rumah macam tembok Besar China. Lagi satu mungkin
niat kedatangan akan disalah anggap. Haha! You know what I mean. :D
Bila orang tak datang, rahmat Allah pun tak masuk rumah, dari
segi kegembiraan. Rumah jadi suram. Ala2 ghost house gitu. Har3!
We need to know that " kedatangan tetamu akan membawa rezeki dan
kepulangan tetamu akan menghapuskan dosa tuan rumah" 
InsyaAllah. :D So, mesra-mesra alamkanlah diri 
dan rumah anda.