Tuesday, February 7, 2012

ALWAYS AMUSED BY MAHER ZAIN!

Assalamualaikum. ha.. ni nak cite pasal Maher Zain ni. aku baru je tengok Istimewa Bersama Maher Zain kat TV3 just now. wahh! he is so handsome la. seriously! ha3! dah la chubby, mcm nk meletup je. perasaan nak lempang2 pon ade actually tau *ye, saye kejam*. okay, aku memang gile kat Maher Zain mase orang x kenal lagi bliau. dalam sem 2 macam tu la. Lepas aku asyik layan Maher Zain, pastu aku share ngan kawan2, habes sume giler Maher Zain. kalo x gilekan bliau, x kan aku sanggup pegi tengk konsert die kat MBSA Shah Alam kan. sanggup woo naik bus jauh2, lepak Shah Alam less than a day je kot sbb kejar kelas. ngee! baby Maher punye pasal la kan.so aku bagi la few gambar aku and me cousin mase kat concert tu. gigih sangatttt!!!!

inilah kami, orang-orang yg sangat gigih pegi Showcase tu and penggerak utama ialah kakak sepupu kesayangan gua  ni la, kakak Fara yag semangat dan gigih beli tiket.ha3!of course aku la ushar bile showcase tu. kitorang beli tiket second mahal, RM150. nasib baik beli second mahal, lagi dekat ngan maher Zain compared to beli yang paling mahal sbb dok blakang kerusi VIP yang melangit tinggi. kitorang duduk 4 seat dr stage, so kalo mamat tu turn bawah, mmg dekat la weh. mmg hensem, putih nk mati, nk tergolek aku tengok die. excited seyh!!! ha3!

dan ini adalah emcees pada malam tu, iaitu si jelitawan Wardina dan Farah Deeba. mmg cantik weyh.... such  a beauty a diorang neh. jeles2! ha3! okay la diorang jad pengacara tu. ok2, skang aku nk letak gmbr Maher Zain gua. pergh!! mmg syok ah die nyanyi. sebijik sebutir dalam CD bliau. ngee! dah la ensem. adesss! mati jap.



ha!!!!star of the night!!MR MAHER ZAIN!!!kih3! mase die keluar tu aku mcm nk loncat bangun dari kerusi kot. har3! mcm nk pengsan jap. kejap je, xleh lame2, bazer duit minyak wangi aku tu. ha3! lanun sungguh. wahh! amused dengan kehenseman bliau. ngee!! putih nk mati. -_-''. erk!


okay, mase ni cute sangat tau sbb Maher Zain with kids. heh! lucky nye dapat jadi one of the kids la kan especially budak pompuan tu sbb Maher Zain dukung and cium die ok. ha3! kambeng je.. tapi budak2 ni sangat la hebat nyanyi lagu maher Zain. kalah aku. *segan tutup muka*. memang hafal la even x brape nak pagham. bagus parents diorang bawak diorang g tengok Maher Zain. ngee! sweet la. budak lelaki yg bam2 comey nk meletop tu, anak penyanyi Aishah tu. somellll gile kan?? nk gigit2 rase. aku pantang ngan budak tembam2 ni, mmg nk kene gigit la keje. gerrraammmm seh! 



cehh!ni mase Maher Zain tgh nyanyi. korang tgk la kakak aku tu, langsung x pedulikkan aku kalo dah tgk Maher Zain. ciss.. khusyukkkkkk...ki3! love u la kakak.

dah habes concert tu, rase seyes x puas woo.. hu3! almost 12 jugak habes. so balik tu dengan penuh perasan gembira di dada, kitorang pon menapak balik. ngee! tetibe lapa, kitorg pon menapak ke Hailam Kopitiam di Seksyen 7 berdekatan rumah. balik je bilik, aku terus upload gmbr kat fb. ha3! cacian dan makian yg ku teirma. isk3! *tau korang jelessss gilerss kan??* ha3! tp ape aku mampu buat. siap ade nk tembak aku ngan senapang gajah ok. ha3! tak kesah la nk tembak ke  hape, yg penting aku tgk Maher Zain first time die datang Malaysia. mendahului orang lain. wink2! ngee! okay, adios. 

Saturday, February 4, 2012

MY FINAL SEMESTER WITH ME FRIENDS!!!

     WAHHHH!!I cant believe that it has been 3 years aku duduk UUM terchenta ni. isk2! sekejap je kan belajar ni. lepas ni dah nak habes, praktikal dan grad. pastu, agak2 nak buat ape? kire jari je la.. ngah3! aduss... okay, post kali ni more about my friends la. dah nature aku dari dulu, aku tak ramai kawan baik. sgt sket la kawan2 aku. sadis gile la. ha3! u know what, dah masuk sem 6 pon, berape kerat je la budak course aku yg aku kenal. ha3! songo, sbb aku jenis tak kenal orang, x kesah hal orang. like usual, since I was in school, I'm the last person to know about those stories yg hot2 kat skolah. masuk U pon same, lampi x habes. keh3! okiess,  kite kenal one by one ek ngan kawan aku. alahhhh, ade 3 ketul je kot. x ramai mane. :DDDDD

NUR SHAZWANI MUSTAPHA KAMAL

Haaa!!! ni lah manusia yg mula2 aku berkawan kat UUM. ni gmbar mase kitorg tgh orientasi. minah ni kurus tinggi orangnye and her nickname is wani. ekekeke!! minah ni sengal and my other friend ( ejah) call her BOLOQ. ha3!means serabut la in Klate. Wani ni org Nogori,  and she was the first person tegur aku kat blok tu. ha3! bilik bliau selang 2 bilik je ngan aku. aku bercakap ngan die mula2 sbb die tye aku whether aku ade roommate tak. seems like roommate kitorg senior, so lambat la diorg balik. the next night, kitorg tido sebilik. since then la kitorg baik until now. hi3! ha, minah satu course ngan aku jugak la. clumsy but kelakar. keh3! minah ni pon sekor, kalo becakap, kaki tangan mmg x leh dok diam sbb kalo ngumpat, jari tu mesti nk tunjuk. ha3! slalu ke tampor tangan tu ngan aku. aduyaii!! kuat makan, tak padan ngan halus. keh3! so, sape nk bawak makan buffet, ajak la die ye. bagusss.. berbaloi duitnye.kah3!

SITI KHODIJAH SAIFUL BAHARI



okay, yang ni plak ejah, ore klate. ha3!yang ni kalo bercakap mmg beriya, tak padan ngan kecik. suke berjalan. I mean bukan melancong, die suke jalan kaki. ha3! tapi stakat ni die tak dapat lagi kalahkan aku berjalan sbb aku jalan laju. hua3! keep it up ejah. yang ni rendah dari aku, so 3 of us ni macam tangga. ikut ketinggian. keh3! pastu, like usual, ejah and wani x leh dok sebelah sbb ske balah. bising skali! adoyaiii.. ha3! kalo gado aku jd mangsa. minah ni kalo cakap kaki tangan naik, so beware la. kalo ngan aku, aku sepuk skali die senyap la kejap. keh3! suko kcek klate, so aku akan diam la kalo aku x paham. slalu die akan tanye balik kalo bile tgk muke aku n wani x paham. ha3! bungok!

NUR MASTURA MUHAMMED


Ini plak known as my kakak la sbb die mmg kakak pon. ha3! aku panggil die mas, sgt kekakakkan. she is lil bit older than us, that's why. mas ni pon lasak gak mcm kitorg, so kemane je kitorg bawak die, die ikot je. ha3! kelaut, kelangit, kedarat, die jalan jeee. hahah! mas ni klate gak, tp kat Tanah Merah. ekekek! so kalo die kecek klate ngan ejah, ko tetibe rase kat obersi je. hua3! so aku byk tau pasal life ni thru mas la. so glad to have her as me friend la. pastu mas la peneman aku dikala aku dicampak keluar dari kachi sbb die pon kene campak skali. kah3! bilik pon sbelah. very helpful, calm and trustable.  that's why la I call her kakak. ngee! tapi mas lain course ngan aku, but aku suke kawan ngan course lain instead of my own course. ha3!


tadaaaa!!inilah gambar kami berempat mase sem 1, kelas TITAS.ha3! sekejap je kan, skarang dah sem 6. time passes by just in a blink of the eyes je. isk2! tinggal satu sem je nk jimba. aduyaooo.. takpe, enjoy the moment, hold to our sweet memories that have been made together. love you all me friends! glad to know you all. loads of love from me, SAFURA KAMIL. <3

YAKUZA'S ENGAGEMENT STYLE!!!

ASSALAMUALAIKUM! ogenki deska?como esta? kabare? all kind of greetings to all of you people. :)

  ha, actually this post is about my cousin's engagement la kan. she is the oldest female cousin in my mum's side. so we're very glad to know that she is getting married soon. lalalala... so her engagement is kind of big deal to all of us because for me, I'm waiting for it almost half of my life! ha3! bayangkan la kan. keh3! glad..... so ade few gambar yg menyusul.. but before that, ade la cite sket behind the terkejut engagement. punye la suke bliau nk bertunang, aku yg kerastangan ni usaha jugak tlg buat hantaran. ha3! ko ado?? x ado kan?? so menjadi jugak la hantaran yg aku n emizia (my closest female cousin) buat. berjaya gak 2 gangster ni tlg kak long kan. oh3!

                                                ha, ni la kak long. sebelah die tu aksesori comel,
                                           langsung x gerak, cousin jgak. ithqaan namenye
                                                   a.k.a ANAK IKAN. kekekekek :)))))
 
ha, ni la fiancee kak long, bukan aksesori comel mcm yang kat atas td. identiti beliau akan dirahsiakan dahulu. ha3! bukan ape, takot clan yakuza lain dtg cantas die je kan. lalalalala! dont worry bro, u r safe in our hands. heh? gile ape. keh3! jap! perasan x muke bro ni mcm kejutan budaya?? ha.... sebabnye aku yakin die terkejut tgk kitorg cube amik gambar die atas muke ek. nk bukti real yg kak long ade bf. ha3! gile ape?? ade yang lepas ni x dtg Rompin terus. lalalalaala.

EHEM2! gambar ni aku proud sgt sbb aku nmpk sgt sopan. ha3! kak long and the angelsss. *p/s: hujung kiri dan kanan tu, sila abaikan*. okay, back to the pic, first tu aku, pastu izzati, kak long, nisa and last skali tu, emizia. ngee!! okay, kami cuba jadi sopan for the sake of kak long la kan. ha3! anak ikan kat depan tu, maintain x gerak ok. ha, aku ade gmbr cute die ngan another cousin of mine. jap2! nk korek laptop jap!


ha!hamek ko!!bulat kan??ha3!
ithqaan and faez. aduyai! bulat sungguh.mcm
tunggu mase nk meletopss je.ekekeke!


ha, aku rase tu je kot nk tunjuk. ade lg gmbr tp aku malas nk upload dah.ekekeke! hait2! catch on u later on. peacee! arigato!